HOME OVER ONS ACCOMMODATIES TO DO & OMGEVING & VILLA RIMO IMPRESSIE CONTACT € 2019

TO DO & OMGEVING & VILLA RIMO

Algemeen
Het massatoerisme in Le Marche heeft nog niet toegeslagen en daarom wordt Le Marche ook wel Italië ’s 'best bewaarde geheim' genoemd! Het heeft alle regio's van Italie samen! De kernwoorden voor Le Marche zijn; 'Rust, Ruimte, Natuur, Gastvrijheid, Zee, Heuvels, Bergen en natuurlijk voortreffelijk eten!'

Deze regio kenmerkt zich door een nog ongerept heuvelachtig binnenland. Heuvels die door het veranderen van de seizoenen en de landbouwactiviteiten (onder andere veel wijn, olijven, fruit en andere gewassen) steeds van kleur en structuur veranderen, echt een prachtig gezicht! Met de Apennijnen als grens met Toscane en Umbrie. Aan de oostzijde grenst Le Marche aan Adriatische kust. Met zestien stranden aan de Adriatische zee hebben de ‘La Bandiera Blu’, die aangeeft dat het water en de stranden super schoon zijn.

Er zijn lange zandstranden (180 km kustlijn) en vele oude pittoreske vaak middeleeuwse stadjes te ontdekken. In de bergen zijn er schitterende wandel, MTB en skimogelijkheden voorhanden. Le Marche behoort met al haar mogelijkheden tot een van de aantrekkelijkste streken van (midden) Italië.

De rotsachtige baaien en de brede, kindvriendelijke zandstranden aan de Adriatische kust zijn in circa 45 autominuten bereikbaar. Wandelingen (berg) maken, MTB-routes en prachtige bergmeren bezoeken... het Nationaal Park Monti Sibillini biedt volop mogelijkheden en is in 35 autominuten bereikbaar! Voor de natuurliefhebbers volop mogelijkheden, met bijna 90.000 hectare aan nationale parken en beschermde natuurgebieden. Deze zijn allemaal verbonden door een uitgebreid netwerk van wandel- en fietsroutes!

Wat ook fijn is dat in Le marche je euro nog een daalder waard is! Lekker genieten van het 'Dolce Vita' en dat voor een zeer goedkope prijs wat in NL langzamerhand niet meer mogelijk is. Alle vijf de provincies waaruit Le Marche bestaat – Pesaro-Urbino, Ancona, Macerata, Fermo en Ascoli Piceno – hebben hun eigen charme en schoonheid. Villa Rimo ligt in de provincie Macerata. Ze grenst in het noorden aan de provincie Ancona, in het zuiden aan de provincies Fermo en Ascoli Piceno.

Bij ons (DICHTBIJ)
Villa RIMO is gelegen op 5 autominuten van het pittoreske en middeleeuws dorpje ‘Penna San Giovanni’. Er is een bank, een slager, kapper, grote supermarkt, dokter, postkantoor, bar, restaurant en apotheek. Er is ook een heerlijk parkje waar je even heerlijk kunt zitten en genieten en waar in de zomer een tal van zomerfeesten worden georganiseerd. Alles onder genot van Italiaanse streekhapjes en koele drankjes!

Ook is er een mooie rondleiding in Penna San Giovanni te beleven. Echt een aanrader, vooral het uitzicht op het hoogst gelegen punt van bijna 700 meter met een 360 graden view over de ‘Monti’ en gelegen dorpen en stadjes. De plaatselijke pizzeria met in de zomerperiode voorzien van een leuk terras, is ver buiten Penna San Giovanni een begrip en bekend om zijn top pizza’s ‘Bianco e Rosso! Als u daar zo’n heerlijk pizza of andere authentieke Italiaanse gerechten wilt eten, dan trakteert Villa Rimo u op een gratis fles wijn!

Steden en dorpen (DICHTBIJ)
Authentiek Italië beleven? Vergeet ook een van de vele andere dichtbij gelegen pittoreske plaatsjes niet! Zoals onder andere; Gualdo (6 km), Sarnano (17 km), San Angelo in Pontana (7 km), San Ginesio (18 km), Falerone (10 Km) en Servigliano (12km).....

Natuur & Sport & Sibillini Nationaal Park
In het Sibillini Nationale park, op 40 autominuten van Villa RIMO, nodigt de ruige schoonheid van de natuur uit tot het maken van wandelingen en trektochten. Van lichte voor iedereen toegankelijke wandeltochten tot het echte bergbeklimmingen voor ervaren alpinisten. In de winter wordt er volop geskied in de Sibillini.

Voorbeelden van activiteiten:
Wandelen dichtbij (wandelroutes beschikbaar) / info-map Villa RIMO en advies & tips eigenaren
Wandelen wat verder weg in Nationaal Park Monti Sibillini & omgeving Sarnano / zie link onderaan de webpagina
Skiën in de winter op het Sassotetto skigebied / zie link onderaan de webpagina
Mountainbiken (uitgezette routes beschikbaar) & verhuurmogelijkheden / info-map Villa RIMO
Bergmeren (wandelen, zwemmen en watersport) / zie link Lago di Fiastra onderaan webpagina
Zon, Zee en Strand (Adriatische kust) / hieronder 2 tips voor leuke en gezellige badplaatsen
Zie ook de link 'Wat te doen in Le Marche'. Hierin staan tal van events en aanraders....

Cultuur
qua Cultuur heeft Le Marche veel te bieden. Le Marche heeft de hoogste dichtheid aan musea en pinacotheken van Italië. Er zijn duizenden kerken, waarvan tweehonderd in vroeg Romaanse stijl, meer dan 1000 geregistreerde monumenten, 106 kastelen, 15 forten en 170 fortificaties. Van de 71 historische theaters die bewaard zijn gebleven, zijn 42 nog in gebruik en de streek bezit een schat aan oude manuscripten. In het voorjaar en de zomer valt er te genieten van concerten en opera uitvoeringen, welke niet alleen in de steden maar ook vaak in de kleinere plaatsen georganiseerd worden. Voornamelijk in juli en augustus zijn er overal erg gezellige dorpsfeesten, maar ook in juni en september de herfstfeesten met wijn, truffel, kastanjes en meer. Er is geen plek waar niet te genieten valt!

Omgeving (VERDER WEG)
Le Marche heeft een kustlijn van 180 km met hele mooie rotsachtige baaien en witte kalksteen kliffen tot hele brede stranden met een mooie boulevard waar je heerlijk kunt flaneren en genieten van een bruisende sfeer en culinair genieten. Lekker shoppen, een terrasje nemen en de Italiaanse sfeer proeven? Dan is een bezoekje brengen aan grote steden een echte aanrader zoals onder andere: Fermo, Ascoli Piceno, Amandola, Macerata, Tolentino en Civitanova;

Porto San Giorgio
Gezellige badplaats met zeer aantrekkelijke kustlijn en zandstrand op 40 autominuten. Mooie architectuur, leuke winkels en heerlijke restaurants en gezellige barretjes. Uiteraard komt de visliefhebber hier volledig aan zijn trekken! Een van de meest bekende visgerechten uit deze kuststreek is de ‘Visstoofpot’.

Porto Sant ’Elpidio
Op ongeveer 40 autominuten bevind zich deze aantrekkelijke kustplaats ten noorden van Porto San Giorgio. Deze kustplaats heeft mooi fijn smal kiezelstrand. Naast een gezellige kustlijn, is er een mooie boulevard waar tal van restaurants aan gelegen zijn. U kunt hier heerlijk en veilig wandelen. Aan de noordzijde richting de grote stad Civitanova is er een groot park bijna geheel overdekt met dennenbomen.

Een aanrader is ook de website http://www.corriereproposte.it te bezoeken. Hier vind u allerlei informatie en data over musea, exposities, (Jazz)festivals, wijnproeverijen en meer. Zie ook onze link op de homepage; 'Wat te doen in Le Marche?' Vlakbij Villa RIMO (Montegiorgio) op nog geen half uur rijden is er een paardenrenbaan genaamd; L'ippodromo. Liefhebbers voor paardenrennen en allerlei andere paardenracen kunnen informatie vinden op http://www.sanpaolo.ippodromo.it.

Gezondheidszorg
Op 3 km van Villa RIMO is het middeleeuws stadje Penna San Giovanni gelegen. Hier is een huisartsenpost (regionale post voor meerdere dorpen in de buurt) gevestigd met een 24 uurs bezetting. Met name in de weekenden en na 1700 uur zijn er een Engels sprekende dokters aanwezig. Binnen de kantoortijden treft u goede artsen aan die matig Engels spreken. In Penna San Giovanni is ook een middelgrote apotheek te vinden. Mocht u onverhoopt naar het ziekenhuis moeten of naar de eerste hulp, dan zijn er twee grote ziekenhuizen in Macerata en Fermo gelegen. Beiden op ongeveer 35 minuten rijden van Villa RIMO.

Flora en fauna
De dieren- en plantenwereld zijn rijk vertegenwoordigd in Le Marche. Niet alleen in de Nationale parken is van alles te beleven en te zien, maar ook de talrijke grind- en wandelpaden in de heuvels en vallei zijn bijzonder mooi. In uw accommodatie ligt een wandelmap met geselecteerde en beproefde wandel- en fietsroutes voor u klaar! Dichter bij huis onder andere in de tuin van Villa RIMO komen zwijnen, vossen, stekelvarkens, dassen, marters en reeën voor om paar een paar te noemen. Ook roofvogels als de adelaar, de havik, de buizerd, de valk en de kiekendief en reptielen komen in onze tuin voor.

Geschiedenis van Le Marche
Le Marche werd voor de komst van de Romeinen bewoond door twee volken, namelijk de Piceni en de Senonische Galliërs. De Piceni behoorden tot de Italische volken en hebben zich tegen het eind van het tweede millennium voor Christus in de regio Le Marche gevestigd. In de tijd van de Romeinen gaf de Romeinse keizer Augustus de regio de naam Picenum, vernoemd naar de oorspronkelijke bewoners. Later, rond het jaar 1000, is de naam gewijzigd in Le Marche. Dit is afgeleid van het Germaanse woord mark wat staat voor grens/markering. Vandaar de Nederlandse benaming De Marken. Le Marche betekent vrij vertaald dus “regio op de grens”. Nadat in de 19e eeuw een spoorlijn werd aangelegd tussen Bologna en Brindisi verkreeg Le Marche een goede verbinding met de rest van het land. Voordat deze spoorlijn werd aangelegd was Le Marche slecht bereikbaar via moeilijk begaanbare wegen en bergpassen.

Musea en Theaters
Le marche heeft vele musea en theaters over de gehele regio verspreid. Dichtbij in Macerata, Tolentino, San Ginesio, Fermo, Urbisalia en Civitanova.. Wat verder weg in Ancona. De meeste zijn op maandag gesloten. De openingstijden zijn voor elk museum anders: sommige zijn alleen in de ochtenduren geopend, andere ook 's middags. De meeste musea zijn op feestdagen gesloten. Musea die eigendom zijn van de staat geven 60-plussers en jongeren onder de 18 gratis toegang op vertoon van een geldig legitimatiebewijs waarop de geboortedatum vermeld staat.

Feestdagen
1 januari: Capodanno (Nieuwjaarsdag)
6 januari: Befana / Epifani (Driekoningen)
maart/april: Sant'Angelo /Pasquetta (Pasen)
25 april: Giorno della Liberazione (Bevrijdingsdag)
1 mei: Festa del Lavoro (Dag van de Arbeid)
2 juni: Festa della Repubblica (Nationale feestdag)
15 augustus: Ferragosto (Maria Hemelvaart)
1 november: Ognissanti (Allerheiligen)
8 december: Immacolata Concezione (Onbevlekte ontvangenis)
25 december: Natale (Eerste kerstdag)
26 december: Santo Stefano (Tweede kerstdag)

TOT SLOT
In het algemeen hebben wij getracht om de verst gelegen bezienswaardigheden en te doen activiteiten op afstanden van maximaal een uur autorijden voor u te weergeven. Wij hebben voor u informatiemap samengesteld; waarin leuke tips en wandelroutes in staan! Uiteraard zijn er ook een hoop activiteiten en bezienswaardigheden te doen en te zien als u wat langer dan 60 autominuten in de auto wilt zitten zoals o.a.; de grotten van Frasassi (www.frasassi.com) en de op de Malediven oogende badplaats Sirolo aan de zeer mooie kust bij Monte Conero net onder Ancona.

KORTOM HEERLIJK ONGESTOORD VAKANTIE VIEREN BIJ 'VILLA RIMO' IN HET ONGEREPTE LE MARCHE!

TO DO & OMGEVING & VILLA RIMO
WANDELEN & VILLA RIMO
RACEFIETSEN EN MTB & VILLA RIMO
(WIJN)HUIZEN IN LE MARCHE
ITALIAANSE KEUKEN IN LE MARCHE

Villa RIMO gaat verder onder de naam van Villa Pilotti. Je wordt binnen een aantal seconden doorverwezen naar onze vernieuwde website.

© 2019 Villa Pilotti