HOME OVER ONS ACCOMMODATIES TO DO & OMGEVING & VILLA RIMO IMPRESSIE CONTACT € 2019

ITALIAANSE KEUKEN IN LE MARCHE

De Italiaanse keuken
Wie kent hem niet? De wereldberoemde pizza was oorspronkelijk voedsel voor de mensen die niet veel te besteden hadden. Eenvoudig, voedzaam en te maken met bloem en water en alle ingrediënten die voorhanden waren. Al jaren geleden heeft dit gerecht de wereld veroverd, maar hij is nergens zo lekker en oorspronkelijk als in het land van herkomst. Daarnaast is Italië beroemd om zijn pasta's, olijfolie, kazen, ijs en koffie.

De Italiaanse keuken wordt gekenmerkt door zijn eenvoud. Belangrijk is dat de producten die gebruikt worden vers en van goede kwaliteit zijn. Een eenvoudige tomaat smaakt nergens zo lekker als in Italië. Met subtiele toevoegingen maakt de Italiaan zijn gerechten verfijnd en rijk van smaak. Zoals bekend is het Mediterrane dieet een van de gezondste ter wereld: onverzadigde vetzuren, verse groente en fruit, licht verteerbare gerechten. Geroosterde groenten worden zowel als voorgerecht als bijgerecht gegeten - gezond, gevarieerd en erg lekker.

Het ontbijt in Italië is eenvoudig, en bestaat meestal uit koffie met wat brood, boter en jam. Zoals in veel mediterrane landen wordt er zowel 's middags als 's avonds warm gegeten. De avondmaaltijd wordt meestal rond acht uur gebruikt.

Italiaanse wijnen behoren tot de beste van de wereld. Het land produceert diverse soorten, afhankelijk van de streek waar de druiven vandaan komen. Ook hier valt in iedere streek nog bijzonder veel te ontdekken.

Culinair Le Marche
De keuken van Le Marche biedt een keur aan lokale gerechten met heerlijke vis, everzwijn, pasta's, olijven, truffels, vers fruit en groente. Mooie DOC wijnen (Verdicchio, Vernaccia, Rosso Conero, Rosso Piceno en Falerio) zijn te proeven bij vele enoteca's en cantina's.

Villa RIMO heeft door eigen- en de ervaringen van gasten een lijst samengesteld met eet- en drinkgelegenheden die een heerlijke Pranzo (lunch) en Sena (diner) serveren. Het is slecht een fractie……..U kunt deze culinaire informatie vinden in de infomap die in uw appartement ligt.

De inwoners van Le Marche de 'Marchigiani' houden van een diversiteit aan ingredienten die rijk is aan smaak in een overvloedige regionale keuken. Specialiteiten van vleeswaren tot truffels en van olijfolie tot top wijnen. In het heuvelachtige achterland zweren de koks bij wildzwijns- en varkensvlees en bereiden daarmee de heerlijkste salami e prosciutti, worsten en hammen. Een boerenkeuken, maar verre van simpel. Aan de Adriatische kust vind u allerlei soorten vis en vissoepen. Wat dat betreft hebben de koks hier in Le Marche een voorsprong 'the best of both worlds'.

In de directe omgeving van Villa RIMO maakt u kennis met deze 'best of both worlds'. Geniet en ervaar deze bijzondere eetcultuur! Villa RIMO kan de volgende eet- en drinkgelegenheden aanbevelen op korte rijafstand (max 15 km) die een heerlijke Pranzo (lunch) en Sena (diner) serveren. Het is slecht een fractie……Wij adviseren u graag!

VERDURE
Er wordt veel aandacht besteed aan groentegerechten die vaak een gang op zich vormen. Over het algemeen worden ze simpel bereid: gekookt in water met kruiden als majoraan / marjolein of gestoofd met tomaten.

In Ascoli Piceno worden olive ascolane, grote groene olijven, gevuld met een mengsel van vlees en kaas om vervolgens in een deegjasje te worden gefrituurd. Ze zijn het lekkerst als ze nog warm zijn: lekker snack-zaam uit het vuistje. Zowel de witte als de zwarte truffel zijn een specialiteit uit dit gebied. Vroeger werden tartufi ook wel 'armengeld' genoemd omdat boeren in tijden van schaarste truffels konden ruilen tegen andere benodigde voedingsmiddelen. Truffels zijn dusdanig geliefd, schaars en dus duur. De prijs van 100 gr kan variëren van 300 euro tot wel 800 euro en is afhankelijk van de grote.

PASTA
Pasta staat overal op het dagelijkse menu. Bijna overal huisgemaakt. Taglierini, klassieke, dunne eiertagliatelle zijn daarbij populair. Tortelli zijn grote ravioli, deegkussentjes, gevuld met ricotta, spinazie en kruiden. Het beroemdste pastagerecht is zonder twijfel Vincigrassi. Het gerecht uit de buurt van Ancona bestaat uit laagjes lasagne met daartussen bechamelsaus, kruidige vleesvulling en natuurlijk geschaafde truffels.

PESCE
Dagelijks wordt in de Adriatische zee sardine, inktvis, tarbot en pieterman (een kleine stekelige baars-achtige vis) gevangen. Maar ook diverse schaal- (langoesten, kreeften) en schelpdieren (venusschelpjes, zeedadels, messcheden) worden hier aan land gebracht. Er zijn tal van vismarkten aan de kust te vinden, maar ook in de grote supermarkten vindt u altijd een meer dan uitgebreide visafdeling.

Elke kustplaats kent zo zijn eigen recept. Wat u zeker een keer moet proberen is de beroemde Brodetto all'anconitana, van origine de vissoep uit Ancona. Deze soep is eigenlijk uit nood geboren: vroeger was het gewoon de beste manier om alles wat in de netten achterbleef (te klein en onverkoopbaar) smakelijk te verwerken in een voedzame soep. Eigenlijk hetzelfde verhaal als dat van de pizza van origine uit Napoli.

CARNE
Vele vleessoorten zoals onder andere; rund, lam, konijn, duif, varken en kip staan op de menukaart. De Marchigiani presenteren vol trots in ieder dorpje en stad hun porchetta. Het is een varken, gevuld met knoflook, wilde venkel en rozemarijn, waarna het wordt gemarineerd in witte wijn. Het wordt bereid draaiend aan een spit bij voorkeur boven een houtvuur. Ook vind je in Le Marche een grote variëteit aan salumi, hammen en worsten.

FORMAGGIO
Vele kazen worden van schapenmelk gemaakt. Pecorino is hier een mooi voorbeeld. In Le Marche wordt hij graag jong en mild gegeten, soms bijna zoet.

DOLCE
De dolci uit Le Marche zijn over het algemeen vrij sober en hebben hun oorsprong in de feesten zoals carnaval, Pasen, Kerst of andere religieuze feesten waarbij flink uitgepakt kon en moest worden... Honing werd verkozen boven suiker als zoetstof omdat de laatste gewoon te duur was... Dat wordt heden ten dage natuurlijk niet echt als straf ervaren.

TO DO & OMGEVING & VILLA RIMO
WANDELEN & VILLA RIMO
RACEFIETSEN EN MTB & VILLA RIMO
(WIJN)HUIZEN IN LE MARCHE
ITALIAANSE KEUKEN IN LE MARCHE

Villa RIMO gaat verder onder de naam van Villa Pilotti. Je wordt binnen een aantal seconden doorverwezen naar onze vernieuwde website.

© 2019 Villa Pilotti