HOME OVER ONS ACCOMMODATIES TO DO & OMGEVING & VILLA RIMO IMPRESSIE CONTACT € 2019

WANDELEN & VILLA RIMO

Le Marche is een wandelparadijs bij uitstek met ongekend veel mogelijkheden. Het voorwerk van vele bestaande wandelroutes zijn al door de vele pelgrimstochten in het verleden ingezet. In heel Le Marche zijn er een groot aantal, meestal goed aangegeven wandelroutes. Zowel in de heuvels, bergen (nationale parken), langs de kust, of zo maar dwalend over de witte grindpaden rond de vele middeleeuwse dorpjes en stadjes kun je volop genieten van het prachtige landschap en de ongerepte natuur.

Villa RIMO heeft een wandelroutemap samengesteld met actuele wandelkaarten (duidelijke beschrijvingen met aangegeven routes) voor 15 geweldige wandelingen. Tot stand gekomen door onder meer ervaringen en aangeleverde documentatie van gasten.

Merendeels in een van de mooiste natuurparken van Italië de Monte Sibillini. Slechts op 35 km van Villa RIMO! Maar ook dichterbij onze accommodatie en vanuit omliggen middeleeuwse steden, zoals onder andere Sarnano , Amandola en Penna San Giovanni. Verschillende uitgezette wandelroutes die zelfstandig gelopen kunnen worden door zowel de geoefende als de recreërende wandelaar. Sommige wandelingen zijn echt zwaar die een behoorlijk lichamelijke conditie vereisen. Maar er zijn ook tal van meer ‘normale’ wandelingen.

Ook aan de kleintjes is gedacht die hun hart kunnen ophalen onder andere bij een oude abdij genaamd Abbadia di Fiastra, die prachtig tegen een heuvelachtige bosrand is gelegen. Hiervandaan kun je of een -korte- rondwandeling maken, met vogeluitkijkpunten of een langere wandeling die je door de nabijgelegen heuvels en langs de rivier terug voert.

Wij, Richard en Monique geven uw graag advies en informatie op maat!

Voor elke wandeling dien je rekening te houden met een paar belangrijke zaken:
Houd rekening met het niveau van de route en zorg dat je een wandelkaart hebt.
Kijk niet alleen naar de afstand tussen plaatsen, maar ook naar de tijd die het kost om van a naar b te komen. Ook al lijkt alles relatief dichtbij, de heuvelige wegen kunnen verraderlijk zijn.
Zorg dat je vroeg vertrekt en rekening houd met de warmte en dat je niet in het donker loopt.
Laat anderen weten waar je naartoe bent en welke route je gaat lopen.
Zorg voor goede wandelkleding en dito sokken en schoenen. Zorg voor extra kleding om onverhoopt afkoelen te voorkomen. En niet te vergeten een regenjack. Wandelstokken bieden bij pittige wandelingen vaak een extra steun. Vergeet je petje niet!
Neem een mobiele telefoon mee (ook al heb je met de Nederlandse mobiel niet overal bereik!) en belangrijke telefoonnummers. Zie informatiemap in uw appartement.
Zorg dat je altijd water en wat eten bij je hebt.
Denk aan de uitrusting, alle spullen die handig zijn voor onderweg, variërend van een EHBO kit tot warmtedeken (folie).

TO DO & OMGEVING & VILLA RIMO
WANDELEN & VILLA RIMO
RACEFIETSEN EN MTB & VILLA RIMO
(WIJN)HUIZEN IN LE MARCHE
ITALIAANSE KEUKEN IN LE MARCHE

Villa RIMO gaat verder onder de naam van Villa Pilotti. Je wordt binnen een aantal seconden doorverwezen naar onze vernieuwde website.

© 2019 Villa Pilotti